dinsdag 3 november 2009

Spinazie gehakt ovenschotel à la chef de maison Jean Pierre

Na een zoekotcht op internet van verschillende spinazie gehakt schotels, heb ik met ingredienten uit een aantal van deze recepten, zelf een recept gemaakt met ingrediente die ik zelf lekker vond en ben tot het volgende resultaat gekomen, de uitvoering zoals hier beschreven is voor 4 personen, ik heb hem destijds gemaakt voor een gezelschap van 13 personen, en heb dus alles met 4 vermenig vuldigd, met als resultaat dat er nog maar een klein beetje over was, net genoeg voor 1 persoon.


Spinazie gehakt ovenschotel à la chef de maison Jean Pierre



Benodigdheden voor 4 personen :

• 400 gram gehakt (runder)
• 400 gram spinazie (diepvries)
• 500 gram aardappelschijfjes
• 1 ui
• 1 teen knoflook
• 4 eieren
• 1 bakje Boursin cuisine (245 gram)
• 100 gram geraspte kaas
• Olie
• Zout
• Peper
• Ketjap
• Ketchup
• Nootmuskaat
• Tijm



Bereiding :

  • Fruit de ui in olie in een wok of hapjespan, voeg daarna het gehakt toe en bak het lekker rul, breng het op smaak met knoflook, ketjap, ketchup, zout, peper en nootmuskaat (proeven om te kijken of de smaak goed is).
  • Als het gehakt mengsel op smaak is, voeg je de reeds ontdooide spinazie en de helft van het bakje Boursin cuisine en wat tijm toe, goed doorroeren zodat er een egaal mengsel ontstaat (wederom proeven om de smaak kwaliteit te bewaken).
  • Kook de eieren en laat deze afkoelen, na afkoeling in tweeën snijden
  • Ondertussen de aardappelschijfjes voorbereiden, doe de aardappelschijfjes in een pan of bak en meng dit met de rest van het bakje Boursin cuisine
  • Bereid de ovenschaal voor door deze in te oliën.
  • Leg een bodem in de ovenschaal met een deel van de aardappelschijfjes, vul deze met het gehakt/spinazie mengsel, druk de in helften gesneden eieren in het gehakt/spinazie mengsel, dek het geheel af met het restant van de aardappelen, bedek het geheel met de geraspte kaas.
  • Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven (200 graden) en laat deze ca. 30 minuten in de oven staan (controleer regelmatig of de kaas/paneermeel een kleurtje krijgt)
Het gerecht kan geserveerd worden met witte wijn, rode wijn, rosé, bier, cola of gewoon water.



Smakelijk eten
Chef de maison
Jean Pierre

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog